123a

I dag er effektivitet hele tiden i fokus. Det handler om at være så effektiv som overhovedet muligt. Derfor skal man i dag optimere alle de steder, hvor man kan. Det kan ofte gå ud over det sociale aspekt på arbejdspladsen og derved have den modsatte effekt.

Hvis man derimod valgte at lave teambuilding, så kan man blive mere effektiv på samme tid som, at arbejdsmiljøet bliver forbedret. Læs mere here om teambuilding og alle de fordele, som det fører med sig. Det er noget, som rigtig mange arbejdspladser vælger at fokusere på, da det giver rigtig godt til hele teamet på arbejdet.

Hvad er et team egentlig?

Begrebet team kan bruges på rigtig mange forskellige måder. Det er et bredt begreb og har mange anvendelsesformer.  Før man kan kalde noget for et team, så vil man først indgå i en arbejdsgruppe, derefter videre over i et læringsfællesskab. Det er først herefter, at man begynder at arbejde som et reelt team. 

Der er altså forskellige stadier og trin i den proces det tager at blive til et team. Det kan være en lang og hård proces, men hele ens arbejde vil i sidste ende være det hele værd.

Hvad er teambuilding?

Teambuilding og teamudvikling er en proces, som man går igennem sammen. Det er ikke noget, der kommer henover natten, men derimod igennem hårdt arbejde. Teamudvikling er både en ledelsesmæssig færdighed, men det er også en færdighed hos resten af teamet. 

Det handler i teambuilding at oparbejde et miljø, hvor alle føler sig trygge og tilpasse på samme tid med, at man stiller krav og er effektive. Det handler om at lave så meget som muligt uden, at det går udover det sociale aspekt på arbejdspladsen. Det kan være igennem god feedback eller at man kan håndtere stressende situationer sammen.

Hvorfor skal man lave teambuilding?

Teambuilding er vigtigt at lave for ens team. Jo bedre man kender sig selv og jo bedre man lærer sine kollegaer at kende, jo mere kender vi til hinandens styrker og svagheder. Man vil derfor også kende til hinandens forskelligheder, hvilket ofte er her, at et teams store styrke ligger. 

Så snart man begynder at kende hinanden bedre, så kan man også begynde at arbejde med problemer og derved få en større rummelighed og forståelse for hinanden. På den måde så kan ens forskelligheder og svagheder hurtigt blive gjort til en styrke. 

Hvilken rolle har kommunikation?

Noget af det vigtigste, når det kommer til teamudvikling, så er det kommunikation. Det er altafgørende, at man kan kommunikere med hinanden. Det handler om arbejdsrelevant kommunikation, men også kommunikation omkring ens daglige liv. 

Det daglige har nemlig stor indflydelse på, hvordan man fungerer som menneske på arbejdspladsen. Man skal derfor føle sig tryg ved at ytre sig om sine følelser og bekymringer på arbejdet. Hvis der ikke er nogen, der kommunikerer med hinanden, så vil man ikke opleve nogen fremgang i ens teamudvikling.