123a

Det kan være en rigtig god forretning for dig at hyre en boligadvokat til at hjælpe dig i en hushandel, men sædvanligvis kun hvis du er køber, den første årsag er at boligadvokaten er din rådgiver, og ingen andres.

Sælgeren vil have adgang til ejendomsmægleren, som skal gøre alt hvad han kan for at sælge huset, og til den bedste pris det er muligt at få for det, hvilket betyder at ejendomsmægleren altid vil være sælgers mand.

Når du skal skrive under på en købsaftale, så står der normalt at du anbefales at søge en egen rådgiver, og hvis du skriver under på det, og ikke gør det, så vil du i en sag omkring handlen, hvis tingene ikke er gået som du forventer, stå rigtig dårligt juridisk – fordi du kunne have valgt at hyre en rådgiver, der med al sandsynlighed ville have kunnet gøre dig opmærksom på forholdet, så kontakt en boligadvokat her.

hus

En bolighandel kan være kompliceret for køber

Der er rigtig mange forhold i en bolighandel, og det er intet under hvis du ikke har styr på det hele, det er der ikke mange købere der har, og dermed kan du komme rigtig kedeligt af sted, hvis du får skrevet under på en aftale der indeholder forhold der kun er til gavn for sælgeren.

Hvis du står som køber, så kan du ikke være sikker på at en ejendomsmægler vil forholde sig kritisk til sælgeren, eller at sælgeren fremkommer med andet en de mest åbenlyse oplysninger før handlens indgåelse.

Det er det der gør det vigtigt at du har din egen rådgiver med, så tingene bliver undersøgt til bunds, før du vælger at skrive under og påtage dig risikoen.

Når det kommer til de dokumenter der normalt er i en bolighandel, så kan der nævnes en tilstandsrapport, en el-rapport, der kan være en ejerforening på stedet, og så er der naturligvis også selve købsaftalen, der nærmere beskriver det der handles mellem køber og sælger.

Hvis der stadig efter gennemgang af det mangler informationer, så vil en boligadvokat sørge for at fremfinde de fornødne oplysninger, og komme til bunds i sagen. Valget er dit, det koster ikke ret meget at antage en boligadvokat, set i forhold til den risiko du påtager dig ved ikke at gøre det, så vælg den trygge løsning fra starten, du kan altid kontakte en advokat og høre nærmere, og derefter beslutte dig.