123a

Dette indhold er sponsoreret 

Køkkenet er et rum, der ofte bliver brugt rigtig meget. Det skal være rart for dig at færdes i dit køkken, og der skal være gode arbejdsforhold, så du let kan lave mad, bage og hvad du ellers skal foretage dig i et køkken. Det vigtige i et køkken er, at der er orden, så du ikke skal bruge unødvendig meget tid på, at finde de ting du skal bruge samt at rydde op efterfølgende. Herunder får du nogle simple råd, som kan skabe mere orden i dit køkken. 

Få styr på dine tørvarer

Skuffen eller skabet med mel, havregryn, sukker, dåser og lignende ting kan hurtigt blive uoverskuelig. De fleste har prøvet at stå i supermarkedet og være i tvivl, om der er mere mel hjemme i skuffen for derefter at købe det med hjem for en sikkerheds skyld. Pludselig har man ikke bare én men to(eller flere) poser med mel, og det kan hurtigt blive uoverskueligt. Her kan du eksempelvis bruge condibøtte, som er gennemsigtige plastik bøtter, som fås i flere størrelser. Bøtterne er velegnet til opbevaring af mad, og de gør det nemt at samle og organisere de forskellige ting. Derudover undgår du, at der ligger en masse sukker eller mel i bunden af skuffe, fordi der er en pose, der har været utæt. 

Sortér i dine ting

En anden ting du bør gøre er, at du bør sortere ud i dit køkken. Det vil skabe mere ro og orden, hvis du får alt det, som du ikke længere bruger samt det, der ikke hører til i køkkenet ud af skuffer og skabe. Det kan være alt fra gamle kogebøger, som du ikke har set i længe, til det vaffeljern du kun har brugt to gange indenfor de sidste ti år. Derudover bør du tjekke, om du har nogle ting liggende, som ikke længere virker. Ved at sortere ud får du mere plads i dit køkken. Mere plads er med til at skabe et bedre overblik over, hvad du har, og hvor det er. 

Sørg for at alt har en plads

Det lyder måske simpelt, men ved at sørge for at alt har sin plads, skaber du ikke kun mere orden generelt set, men du gør det også lettere for dig selv, når der skal ryddes op. Det er en god idé at lave faste pladser, til alt det du har i dit køkken, så du altid ved, hvor du skal finde det. Du kan med fordel benytte dig af kasser, så små ting kan blive opbevaret samlet, uden at de skal ligge og flyde i bunden af en skuffe. De fleste mennesker har en rodeskuffe – som det kan være svært at skabe orden i. Men du bør forsøge at begrænse det ved jævnligt at gennemgå skuffens indhold og sortere ud i det.