123a

Har du både uddannelse og erfaring i en branche, men går du og drømmer om at arbejde inden for et helt andet felt og lave et brancheskift? Det kan være, at du har overvejet det i flere år, men at du ikke har turde tage springet. Så kan du her læse, hvordan du sagtens kan skifte branche og få et godt job, selvom du ikke har nogen erfaring i branchen, og hvordan du sikrer dig selv bedst muligt ved et brancheskift. 

Derfor kan du sagtens skifte branche, selvom du ingen erfaring har 

Det vil altid være muligt for dig at skifte branche, hvis du har fundet ud af, at du brænder for noget andet. Det er jo vigtigt, at du brænder for dit arbejde, og at du er glad hver dag, når du går på arbejde. Det kan dog være, at du skal ud og få dig selv lidt uddannelse eller et kursus, så du kan stå sikkert til en jobsamtale og vise din kommende arbejdsplads, at du tager dit brancheskift seriøst. 

Du har mulighed for at tage et kursus, hvor du lærer en masse indenfor din nye branche og får papir på, at du har taget dette kursus. Det vil vise din kommende arbejdsplads, at du er meget seriøs, og at du virkelig brænder for, hvad du laver. 

Sådan kan du sikre dig selv bedst muligt ved et brancheskift

Hvis du gerne vil skille dig ud i mængden, når du skal ud at søge et nyt job i din nye branche, så kan det være en god idé at supplere med netop et kursus. På den måde får du den nyeste viden indenfor branchen, og du viser, at du brænder for det. Du vil også få noget viden og erfaring, som de garvede i branchen måske ikke har, fordi det er længe siden, de er blevet uddannede. 

Det kan også være en stor fordel, at du har erfaring med fra en anden branche. Der vil altid være nogle af dine arbejdsopgaver, hvor du har viden og erfaring med fra tidligere, som jo også er et stort plus. Så du har mulighed for hurtigt at skille dig ud ved at komme fra en anden branche, men med kursus, viden og erfaring fra din nye branche. Du skal bare fokusere på dine fordele og din passion for dit kommende arbejde, og det vil din kommende arbejdsgiver kunne mærke.