123a

Vil du gerne komme videre med din karriere, men føler du, at du mangler den tilstrækkelige uddannelse for at gøre det muligt? Med AMU-kurser i Kolding kan du få mere uddannelse indenfor netop det felt, som du mangler, hurtigt og effektivt. Med det rette AMU-kursus kan du gøre dig selv mere attraktivt på arbejdsmarkedet og få nye kompetencer, som du kan bruge i erhvervslivet.

Hvad er AMU?

Forkortelsen AMU står for arbejdsmarkedsuddannelse, hvilket skal forstås som en form for efteruddannelse. Med et AMU-kursus, kan du opbygge flere kompetencer ved siden af dit arbejde, hvilket vil hjælpe dig videre i erhvervslivet. Du kan kombinere et eller flere kurser efter, hvilke kompetencer du mangler. Du har mulighed for AMU-kurser uanset, om du er faglært, ufaglært, ledig eller selvstændig.

 

Hvorfor begynde på et AMU-kursus?

Der er mange som gerne vil komme videre med deres karriere, men desværre er det langt fra alle som føler, at de har den tilstrækkelige uddannelse. Med AMU får du muligheden for at udvide din uddannelse og derved få de kompetencer, som du føler, at du før har manglet. Du kan også bruge AMU til at komme ind i en anden karriere. Du kan også opleve at skulle tage et AMU-kursus i forbindelse med et job. Hvis du har taget et AMU-kursus og bagefter starter på en relevant erhvervsuddannelse, har du mulighed for at få merit.

Hvor dyrt er et AMU-kursus?

AMU-kurser er delvist finansieret af staten, hvilket hjælper med at gøre dem billige nok for dig at tage. Hvis din arbejdsgiver vil have dig til at tage et kursus, så kan du opleve, at de betaler kurset for dig, men ellers skal du selv betale. Du kan også få tilskud til din uddannelse igennem VEU-godtgørelsen. Hvis du tager et kursus igennem grunduddannelsen for vokse, vil AMU være gratis.

Hvor meget kræver et AMU-kursus af dig?

Du kan tage flere AMU-kurser til at erstatte en uddannelse. Du kan også skræddersy dine kurser til at passe med dine arbejdstider. Du vil altså både have mulighed for at tage kurser på fuldtid eller deltid. Du behøver ikke at være bekymret for, om der er kurser tæt på dig. Du vil kunne finde AMU-kurser i alle storbyer. Du kan blandt andet finde mange forskellige AMU-kurser i Kolding.

Hvilket kursus skal du tage?

Der findes et stort udvalg af forskellige kurser, men det er kun dig som ved bedst hvilket kursus, som er bedst til dig. Du kan finde ud af, hvilke kompetencer du har brug for indenfor forskellige jobtyper igennem en lille smule research. Du kan også søge vejledning igennem din skole, arbejdsgiver eller en eventuel studievejleder, hvis du føler, at du mangler vejledning.