123a

Når man er et lille barn, så er verden stor og forunderlig. Der er rigtig mange sjove ting som skal duftes, smages og føles. Som baby eller lille barn så foregår det meste af ens opdagelser på gulvet, da der er lidt for langt op i de store møbler. Det er på gulvet at der kravles, leges og undersøges ting og sager, og oplevelsen bliver en hel del bedre, når man har en god legemåtte at bevæge sig på. 

Bløde skummåtter støtter barnets leg 

Legemåtter kaldes også legegulve, og det er den rareste og mest praktiske løsning, hvis du har små legeglade børn der hjemme. En legemåtte er fremstillet i skum, så de er bløde og behagelige at både sidde, kravle eller gå på. Skulle uheldet være ude og man faldet på måsen, så tager de bløde legemåtter af for faldet. Et hårdt trægulv eller klinker bliver alt for hårde og kolde for det lille barn at sidde på. Her beskytter den bløde legemåtte hele kroppen både mod det hårde underlag og den naturlige kulde, der er i gulvhøjde.

Stimuler barnets sanser med en legemåtte

Så hvordan kan noget så simpelt som en skum måtte være til fordel for barnets udvikling? Hver gang barnet bevæger sig, uanset om de ruller, kravler eller hopper rundt, så lærer de noget om deres egen kropsmotorik.

Det kan være svært at prøve sine grænser af i barnevognen eller, når man sidder i sofaen sammen med mor. Men det er når man kommer på gulvet, så kan man for alvor udfolde sig. Legemåtten giver barnet mulighed for at prøve deres krop af, udforske deres omgivelser og udvikle deres muskel og ledsans. Legemåttens bløde struktur gør at barnets krop passes godt på, når han eller hun er i bevægelse.

Skab gode rammer for leg og udvikling

Lad legemåtten blive den foretrukne børnelegeplads i hjemmet. Her kan man både kravle rundt, bygge med klodser eller ligge og læse en god bog sammen med mor eller far. Den bløde og behagelige måtte sætter rammerne for den gode leg, hvor man samtidig er godt beskyttet. Det skaber det bedste fundament for dit barns udvikling, og så behøver det ikke ødelægge æstetikken der hjemme.

Legemåtter kommer i mange smukke prints, som kan tilpasses stilen derhjemme. Der er også legemåtter med spændende mønstre på, som er ekstra interessante for den lille at nærstudere, når der leges på gulvet. Derudover kan legemåtter ligges over alt og rykkes rundt på efter behov. Så uanset hvor i hjemmet der er plads, så er der dømt ægte hygge og kvalitetstid på gulvet.