123a

Et AMU-kursus er for alle ufaglærte og faglærte medarbejdere, samt jobsøgende og selvstændige, der ønsker at tilegne sig nye kompetencer. Det er for både folk på og udenfor arbejdsmarkedet, da et kursusforløb kan tilpasses til den enkeltes behov.

Ønsker du at få flere kompetencer indenfor dit nuværende arbejdsområde? Eller søger du kompetencer, som giver dig nye og anderledes muligheder i dit arbejdsliv? Uanset grunden vil et AMU-kursus være noget for dig.

Hvilke krav er der til mig?

For at kunne deltage på et AMU-kursus skal du bo eller arbejde i Danmark.

Herudover skal enten du eller din arbejdsgiver betale for kurset. Der er dog flere tilskud og godtgørelser, som der kan søges, hvis du opfylder en række betingelser og den valgte uddannelse opfylder kravene.

Kan alle tage et AMU-kursus?

Alle personalegrupper kan tage et AMU-kursus. Kurserne sigter dog særligt mod at opfylde et behov for efteruddannelse hos faglærte og ufaglærte på faglært niveau. Hvis en hel arbejdsplads eller afdeling ønsker at tage den samme uddannelse, kan dette tilrettelægges, så det nemt kan gennemføres for alle uanset uddannelsesniveau.

Jeg er selvstændig – kan jeg komme på AMU-kursus?

Ja, selvstændige kan også tage AMU-kurser og derved få muligheden for at efteruddanne sig. Som selvstændig kan det være en udfordring at have tid og økonomi til at gå på kursus, da du også samtidig skal arbejde og tjene penge. Det er dog også vigtigt for selvstændige at kunne udvikle sine kompetencer, hvis den selvstændige virksomhed skal vækste.

Selvstændige kan få støtte til en erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (VEU), som et AMU-kursus er. Det kræver blot, at du ikke har en videregående uddannelse over niveauet for en erhvervsfaglig grunduddannelse – med mindre uddannelsen er forældet. Hvis du har en uddannelse med et højere niveau, må du i jobregi ikke have gjort brug af uddannelsen indenfor de sidste 5 år.

Jeg er jobsøgende – kan jeg komme på AMU-kursus?

Jobsøgende kan også gøre brug af AMU-kurser, hvilket kan være en rigtig god ide for at opkvalificere sine evner indenfor et specifikt jobområde. Det kan gøre chancerne større for at finde et job, da du vil tilegne dig kompetencer, som er efterspurgt på arbejdsmarkedet.

Det er muligt at tage 6 ugers jobrettet uddannelse. Under hvert fagområde findes en kursuspakke for ledige, som er en kombination af flere forskellige kurser. Undervejs kan du stadig få dagpenge, der er dog regler og betingelser, som skal opfyldes. Disse skal du altid tjekke hos din a-kasse, da det er dem, der administrerer reglerne.