123a

Som du nok ved, står AMU for arbejdsmarkedsuddannelser, og det vil altså sige kurser, der er kortere end en uddannelse, men som giver nogle specifikke kompetencer, som du kan bruge på arbejdsmarkedet.

Derfor virker det oplagt, at enhver egentlig har adgang til AMU kurserne, for alle kan jo have brug for nogle nye kompetencer. Og særligt i dag, hvor specialisering er i højsædet, er der utroligt mange tilfælde, hvor det kan blive relevant med et helt specifikt kursus.

Fleksible kurser for alle og enhver

AMU kurser er for faglærte såvel som ufaglærte, og der er som sådan ingen specifikke krav, udover at du skal betale kursets pris. Hvis din arbejdsgiver sender dig afsted på kursus, er det naturligvis dem, der bør betale for dit kursus.

Derfor er det altså ikke så meget et spørgsmål om, hvem der kan tage på AMU kursus, men mere om hvem det er relevant for. Kurserne er mangfoldige og fleksible, og for de fleste vil der være et kursus, der er relevant.

Det er dog mere relevant for nogle end andre. Måske søger du en specifik type stilling, som du godt kunne tænke dig at arbejde inden for, og du ved at en sådan stilling typisk vil kræve nogle bestemte evner.

I dette eksempel er det rigtig godt at tage et AMU kursus, da du på den måde kan få trænet eller udviklet disse kompetencer. Kurset er særligt relevant for folk i denne position, da du nemlig kan få et bevis på, at du har de særlige kompetencer, stillingen kræver, da du får et eksamensbevis efter kurset.

Derudover er det naturligvis meget relevant, hvis du allerede er ansat i din virksomhed, og din arbejdsgiver foreslår dig at tage på et AMU kursus. Det kan nemlig være en måde at lære noget nyt på, som du måske ikke engang selv skal betale for. Desuden kan dette så gå hen og blive brugbart og relevant i din arbejdsdag fremover.

En unik måde at uddanne sig på

AMU kurser er målrettet folk i mange forskellige positioner, og inden for mange forskellige erhverv. Det er blandt andet også målrettet ufaglærte folk, der ikke fik valgt sig en uddannelse som unge, eller som har valgt at beskæftige sig med noget andet senere i livet.

Hvis du er en af disse mennesker, kan AMU kurser være en måde at opbygge en slags unik uddannelse. Her får du nemlig kompetencer inden for det felt, du gerne vil, og kan sammensætte en faglig profil ud fra forskellige kurser. Hvis du en gang imellem tager et nyt kursus, kan du snart ende med det, der svarer til en komplet erhvervsuddannelse.

Dette kan samtidig være en fordel, fordi du ikke skal afsætte årevis af tid i et stræk på en uddannelse. I stedet kan du sprede din uddannelsestid ud over flere år. Det er en god mulighed for dig, der ikke er begejstret for skolebænken, da du på denne måde undgår længere perioder ad gangen væk fra arbejdsmarkedet.

Det er generelt godt at blive ved med at lære og være åben for ny viden langt ind i voksenlivet, og sådan en indstilling vidner det om, hvis du skriver AMU kurser på dit CV. Så kan en potentiel arbejdsgiver se, at du ikke er bange for at tage på kurser og lære nye ting og fortsætte din personlige uddannelse og udvikling.

Dermed er AMU kurser altså ikke til folk i én specifik position, men kan være relevante i mange forskellige sammenhænge. Alle har ret til en uddannelse, og dette er en unik måde at uddanne eller videreuddanne sig.