123a

Hos AMU kan du tage kurser og efteruddannelse, hvor du kan dygtiggøre dig og blive klogere på et bestemt emne. AMU er en forkortelse af Arbejdsmarkedsuddannelse, og der findes derfor både kurser til dig, hvis du er i job, selvstændig eller ledig. Du eller din arbejdsgiver skal selv betale for det valgte kursus, men prisen varierer fra kursus til kursus. Desuden varierer prisen for kurset alt efter, om du er ledig eller i arbejde. Du kan tjekke priserne under hver enkelt kursus.

Skal jeg selv betale for mit AMU-kursus?

Du skal som udgangspunkt selv betale for dit AMU-kursus. Hvis du er i job ved en virksomhed, kan din arbejdsgiver betale for dit kursus. Når du er i job, er det også muligt at få tilskud på deltagerprisen. Det kan være et stort plus for din virksomhed, at du tilegner dig nye færdigheder.

Hvis du er ledig eller har en videregående uddannelse, skal du betale den fulde pris for hvert enkelt kursus. Det er dog penge, der i det lange løb er godt givet ud, da det giver gode muligheder til din ansøgning. Når du tager et kursus, kan du målrette kurset efter drømmejobbet. Du kommer til at tilegne dig ny viden, og på den måde er du bedre rustet til det kommende job.

Hvad kan virksomheden gøre?

Det kan være en stor fordel for din virksomhed at betale for medarbejdernes kurser. Virksomhed kan gå ind og søge på relevante kurser, der både vil gavne virksomheden og medarbejderne. På kurset kan medarbejderne tilegne sig ny viden og nye færdigheder, der kan hjælpe virksomhedens vækst.

Virksomhed har mulighed for at danne et overblik over de kurser, som medarbejderne har taget. På den måde er det nemt at få et overblik over medarbejdernes tilegnede færdigheder. Virksomheden kan dermed også se, hvilke kurser medarbejderne mangler at få. Virksomheden kan altså give medarbejderne nye muligheder for at lære nyt og se deres udvikling.

Kan jeg få tilskud til mit kursus?

Virksomheder kan søge om VEU-tilskud, som er en kompetenceudviklingsfond. Fonden giver tilskud til akademi- og diplomuddannelser. Virksomheder kan få et tilskud på op til 10.000 kroner per medarbejder om året til at dække deltagergebyret på kurserne.

Fonden yder dog kun tilskud indenfor specifikke akademiuddannelser. Disse uddannelser udgør AU i Elinstallation, AU i bygningsautomatik, AU i Energiteknologi og AU i Automation og drift og AU-informationsteknologi. Det er altså ikke muligt at få tilskud indenfor alle kurser.

Det kan dog være givende for de enkelte medarbejdere at komme på kursus. De tilegner sig ny viden indenfor et specifikt emne, og de udvikler sig indenfor deres eget fag.