
AMU-kurser, eller arbejdsmarkedsuddannelser, er kurser er er kompetencegivende og som kan være med til at udfordre dig, lære dig noget ny og lære dig selv bedre at kende. Der findes mange kurser. Både dem til ufaglærte, og dem til faglærte folk. Amu-kurser varierer i længde og sværhedsgrad, og du kan næsten altid finde et AMU-kursus, uanset hvilket uddannelse du har, hvor du står i livet og hvad tid på året, det er. Det er det super fleksible ved AMU-kurserne. Som udgangspunkt kan du tage lige det AMU-kursus, der passer dig.
Hvad kan jeg lære?
Hvis du er uddannet kok, kan du tage et supplerende AMU-kursus for at lære mere om mad og fødevarer. Hvis du er frisør, kan det være, at du gerne vil starte sin egen frisørsalon op. Du har helt styr på at klippe hår, og har gjort det i mange år, men du ved måske ikke, hvordan du starter en salon op helt fra bunden. Så kan du for eksempel tage et kursus i iværksætteri eller ledelse, og på denne måde få kompetencer, der kan gøre dig dygtig til at drive egen forretning.
En ny start
Det kan være, at du har lavet det samme arbejde hele livet og har klemt citronen nok. Der skal ske en forandring. Mange mener at man lærer hele livet, at man altid kan lære noget nyt. Derfor er det nærliggende at begynde på et AMU-kursus, der forbedrer dine kompetencer. Måske inden for dit felt, eller måske inden for noget, der nærmest ikke ligner din egen branche. Det er spændende at lære noget nyt, uanset hvor gammel man er. Det kan du komme til ved hjælp af AMU-kurser, der styrker dine kompetencer og giver dig ny indsigt inden for et særligt felt.
Vælg med omhu
Du kan vælge mellem et hav af kurser og AMU er derfor en slikbutik for mennesker, der gerne vil lære noget nyt og spændende. Men det kan være en god idé at have et særligt mål med det, man vælger. For eksempel kan det være smart at vælge noget, du interesserer dig rigtig meget for og som du ved, du kan bruge til noget i en faglig forbindelse. Det er rart at vide, hvad man gerne vil med sit AMU-kursus. På denne måde er man også mere motiveret til rent faktisk at gennemføre kurset. Når man har taget sit kursus, får man et kursusbevis. Dette kan man bruge i forbindelse med jobsøgning, hvor det altid er smart at vise sine kompetencer frem på papiret.
Seneste kommentarer