123a

Det er ingen hemmelighed, at miljøbevidsthed for alvor har vundet frem i den seneste årrække, og derfor er det en rigtig god ide at gøre sin arbejdsplads eller sin virksomhed så miljøvenlig som muligt. Det behøver ikke at tage lang tid, at lære hvordan man gør arbejdspladsen mere miljøvenlig. I mange tilfælde kræver det blot, at man tager de rette valg gennem arbejdsdagen. I nogle tilfælde kan det kræve en eller flere investeringer i godt udstyr, som gør arbejdet mere miljøvenligt.

Neddeleren er et hovedelement i industrien

Hvis du arbejder i industrien, så kender du helt sikkert til mange forskellige slags maskiner. Neddeleren har ofte til formål at knuse eller mase affald. På genbrugspladser eller på fabrikker kan personalet bruge maskinen til at få nedbrudt udsmidt materiale og til at frasortere uønskede dele. Hvis man har en virksomhed, hvor man smider en del restmateriale ud igennem dagen, kan man bruge neddeleren til at gøre materialet klar til udsmidning. Maskinen anvendes især til at ødelægge brugt gips og til at frasortere andre materialer, såsom plast, fra.

Korrekt neddeling hjælper miljøvenlig varme og energi

Den miljøbevidste arbejdsplads bør have sans for detaljen, og med en neddeler til industri bliver det nemmere og mindre stressende for de ansatte at hjælpe den grønne udvikling. Der findes mange forskellige neddelere, og nogle af dem kan anvendes til biomasse. Danmark har biogasanlæg rundt omkring i landet, og disse faciliteter er vigtige i den grønne udvikling. Find en ACA neddeler, hvis din arbejdsplads producerer eller modtager store mængder biomasse og organisk affald. Neddeleren gør det meget mindre stressende at holde arbejdspladsen miljøvenlig, fordi den selv kan frasortere det, som ikke gælder som biomasse. Biomasse kan omdannes til bioethanol, biogas eller træpiller, som alle er grønnere energiformer.

Skal du købe nye eller brugte maskiner til erhvervet?

Det kan være et dilemma at skulle bestemme sig for, om man bør købe nyt eller brugt, og dette gælder både i det private dagligdagsliv, såvel som i erhvervslivet. Selvfølgelig er det på mange måder miljøvenligere at købe brugte maskiner, fordi man køber noget, som ellers ikke blev brugt. Ved at købe brugt, støtter man heller ikke produktionen af ressourcekrævende maskiner. Hvis man vil købe en brugt neddeler til industri, så er det dog vigtigt, at man er sikker på, at maskinen er i god stand. En maskine, som er købt fra brugt, kan nemlig hurtigt blive dyr, hvis den pludselig skal til reparation, eller hvis den skal erstattes.

Fokuser på miljøbevidsthed på arbejdspladsen

Der er mange ting som går ind i at være miljøbevidst. I hjemmet kan det betyde, at man fokuserer på at sortere affaldet korrekt, at man tager en eller flere kødfri dage, og at man husker at slukke vandet, når man ikke bruger hanen. På arbejdspladsen, og især hvis man arbejder i industrien, kan der være mange processer i gang på samme tid. Det kan derfor kræve maskiner såsom neddelere til at sikre korrekt affaldssortering og nedbrydning. Find de mange forskellige slags neddelere, og kig på hvilke der er relevante for din virksomhed.