123a

Hvis du har masser af gåpåmod og rejselyst, bør du overveje en karriere som bunker trader. Som bunker trader får du nemlig mulighed for at prøve det at handle og forhandle med helt store internationale kunder om blandt andet bunkerolie og samtidig rejse verdenen rundt med arbejdet. For at begynde på karrieren som bunker trader skal du blot have gennemført en gymnasial uddannelse, før du kan begynde på den 2-årige traineeuddannelse i en vaskeægte bunkervirksomhed. Her kommer du helt inden under huden på, hvordan sådan en stor virksomhed fungerer, hvilket også klæder dig godt på til den egen karriere inden for denne branche.

FĂĄ indblik i en stor industri

Når du uddanner dig som bunker trader, er der ikke noget med at læse støvede bøger på skolebænken. I stedet arbejder du i en bunkervirksomhed og bliver tilknyttet en mentor, som vejleder dig hele vejen under din uddannelse. Udover en god trainee-løn er der også rig mulighed for at blive udstationeret i spændende og pulserende storbyer i udlandet som for eksempel i Monaco, Shanghai eller Singapore. Som færdiguddannet bunker trader har du dermed fået alle de rette redskaber og færdigheder til at starte karrieren i Danmark eller måske endda allerede nu begynde at arbejde i udlandet, hvor du kan møde mange nye forskellige kunder, du skal forhandle med hver dag. Med uddannelsen som bunker trader kan du sagtens klatre op ad karrierestigen eller måske endda videreuddanne dig, så din profil står endnu stærkere.

Kom i gang med spændende opgaver

Som bunker trader har du en række meget vigtige opgaver; du skal blandt andet handle med bunkerolie (det vil sige skibenes brændstof) og sørge for at finde de rette kunder blandt rederierne, forhandle priser og sikre at dine handler kommer sikkert i hus. En af de mange andre opgaver bestĂĄr ogsĂĄ i at rĂĄdgive dine kunder om de forskellige brændstoffer, der kan bruges til skibene, og i hvilke havne, de er tilgængelige. Det vil altsĂĄ sige, at du følger brændstoffet hele vejen fra levering i havn til skib, hvilket kræver, at du har mange bolde i luften hele tiden. Det kræver derudover ogsĂĄ, at du kan arbejde selvstændigt en stor af del af tiden og kan klare et konstant stort ansvar pĂĄ dine skuldre.

Til dig der har rejselyst

Som sagt er det jobbet som bunker trader, du skal vælge, hvis du elsker at rejse nye og spændende steder hen. Arbejdet som bunker trader tager dig nemlig forskellige steder rundt i verden, da du skal forhandle med mange internationale kunder, ikke blot over telefonen men også fysisk til store møder. Du vil sjældent kede dig på arbejdet, da din arbejdsplads hele tiden vil skifte, og arbejdsopgaverne og kunderne aldrig vil være de samme. Dermed kan du slå to fluer med et smæk ved at få endnu mere ansvar på din internationale arbejdsplads og samtidig hele tiden opleve nye landes kulturer. Hvis du gerne ønsker dig endnu mere ansvar og flere spændende arbejdsopgaver, kan du med fordel videreuddanne dig som skibsmægler ved hjælp af faget Shipping og Logistik på CBS.