123a

Via AMU-programmet kan du uddanne dig indenfor mange forskellige erhvervsområder, så du kan blive faglært og finde dit drømmejob.

AMU har afdelinger fordelt i hele Danmark, så det er muligt for enhver at tage det erhvervsfremmende kursus, som matcher ens kompetencer og beskæftigelsesambitioner.

AMU Nordjylland er én af afdelingerne. Her udbydes der hele tiden kurser, som du har mulighed for at tilmelde dig.

Værd at vide for dig som kursist hos AMU Nordjylland

Når du er tilmeldt AMU’s afdeling i Nordjylland, vil du komme til at tage dine kurser i Aalborg. Herfra foregår undervisningen i tæt samarbejde med lokalområdets behov for arbejdskraft.

Der er flere grunde til, at uddannelsestilbuddene hos AMU er populære. Du kan ansøge om støtte og økonomisk hjælp undervejs i dit kursus, så du får den opbakning, du har brug til at gennemføre dit kursus.

Det kan blandt andet være hjælp i forbindelse med ordblindhed eller psykiske vanskeligheder, som kan hæmme dig i en uddannelsessammenhæng.

Bor du mere end 120km fra uddannelsesstedet, har du mulighed for at ansøge om kost og logi i forbindelse med dit kursusophold.

Der er med andre ord gode muligheder for at ansøge om den støtte, som kan blive den afgørende hjælp for dig, når du vil have en kompetencefremmende uddannelse.

Derfor kan et AMU kursus i Aalborg får betydning for dig og din fremtid

Hos AMU kan du tilmelde dig ét af de mange forskellige kurser. Er du blevet ledig, og har du brug for en uddannelse, som kan fremme dine beskæftigelsesmuligheder, er AMU det rette sted for dig.

De korte kurser varer i gennemsnit 6 uger og afsluttes med en prøve. Du får bevis, når du gennemfører dit kursus. Dette kan højne dine muligheder for at få fast arbejde, så du er sikret indtægt i din fremtid.

Du kan vælge imellem kurser fra en lang række erhvervsområder. Det kan f.eks. være indenfor byggebranche, kost og ernæring, social og sundhed, transport eller IT.

Hvilket et du vælger, afhænger dels af dine ønsker og beskæftigelsesdrømme samt de erhvervsmuligheder, som er tilgængelige i dit lokalområde.

Sådan tilmelder du dig

Du skal være ledig for at kunne komme i betragtning til at deltage på ét af kurserne hos AMU i Aalborg.

Når du vil søge ind på et af kurserne hos AMU Nordjylland, skal du tilmelde dig i forhold til din alder. Du kan finde tilmeldingsblanketter for ansøger hhv. over og under 25 år.

Der gælder en række betingelser for at kunne blive godkendt som deltager på kurserne hos afdelingen i Nordjylland. Er du i tvivl om, hvorvidt du opfylder betingelserne, kan du kontakte kursusadministrationen. Det er dit jobcenter eller din a-kasse, som skal godkende dit kursus, før du kan begynde på det.

AMU Nordjylland er et alsidigt uddannelsestilbud

Den nordjyske afdeling af AMU er en bredtfavnende uddannelsesinstitution, som både tilbyder arbejdsmarkedsuddannelser (AMU) samt erhvervsuddannelser (EUD). Uanset hvad dine erfaringer er med skole, og uanset hvilket uddannelsesniveau du er på, kan du finde det tilbud, som matcher dine kvalifikationer. Det gælder både på det grundlæggende og det mere specialiserede niveau.

Der tages udgangspunkt i dig og dine erhvervserfaringer, når dit uddannelsesforløb planlægges. Du behøver nødvendigvis ikke deltage i alle elementer af et kursus, hvis du allerede har erfaringer fra erhvervsområdet.

Hos AMU i Nordjylland lægges der stor vægt på det sociale liv på kursusstedet. Du kommer til at være i selskab med engagerede lærere, og der sættes fokus på at skabe den bedste overgang fra kursus til virksomhed og beskæftigelse.

Hvordan undervisningen tilrettelægges, afhænger af din virksomheds ønsker og dine behov. Den kan foregå om aftenen eller i weekender, eller den kan afvikles hos virksomheden.