123a

Hvis du har en bil, så er det vigtigt, at du har en bilforsikring. Hvorfor? Det kan du læse mere om i denne forsikring.

En bilforsikring er ikke bare én

En bilforsikring er ikke blot én forsikring. Det dækker faktisk over to slags forsikringer, nemlig en ansvarsforsikring og en eventuel tillægsforsikring. En ansvarsforsikring er det som bilejer lovpligtigt at have, hvorimod en tillægsforsikring er noget, du kan vælge til.

Ansvarsforsikring

Som bilejer skal du ifølge loven have en ansvarsforsikring. En ansvarsforsikring sikrer dig, at du er dækket, hvis du f.eks. laver en skade på en andens bil. Derudover dækker en ansvarsforsikring også over passager i bilen. Dog ikke føreren – det skal man have en tillægsforsikring til at dække – og også derfor kan det være fornuftigt at investere i en tillægsforsikring! Hvis du ikke sørger for at have en ansvarsforsikring som bilejer, så kan du blive kvitteret med en stor bøde, men du kan også risikere at komme til at lave en skade, du ikke selv har pengene til at dække.

Tillægsforsikring

Der findes flere forskellige former for tillægsforsikringer. Den, der oftest bliver tilkøbt, er en kaskoforsikring. En kaskoforsikring dækker, hvis du kommer til at lave en skade på din egen bil. Derfor er det mange med nyere biler, der vælger at lave en kaskoforsikring. Derudover dækker en kaskoforsikring desuden over indbrud, hærværk og brand.

Hvad koster en bilforsikring?

Online kan du se priser på bilforsikring. En bilforsikring kan variere i pris efter forskellige forhold. F.eks. er en bilforsikring dyrere, hvis man er 18 år og lige har købt sin første bil, end hvis man er 30 år og har haft flere biler. Det er det, fordi der statistisk set er flere unge, der kommer ud i biluheld, end der er ældre. Udover din alder kan din adresse også påvirke, hvad din bilforsikring kommer til at koste. Bor du f.eks. inde i indre København, så stiger prisen på bilforsikringen, frem for hvis du boede i Udkantsdanmark eller i en mindre by. Derudover kan selve bilen have en indflydelse på den endelige pris: Er det en ny eller gammel bil? Tidligere skader kan også påvirke prisen. Har du haft mange uheld, så stiger prisen på din bilforsikring. Derudover betyder det naturligvis også noget, hvor meget du bruger din bil. Derefter er kilometer man kører årligt med i beregningen, når man skal have en bilforsikring.