123a

En af mine rigtig gode venner har for nyligt mistet sin far. Det var et ret pludseligt dødsfald, og det har derfor ramt familien ekstra hårdt. Jeg føler med dem, og situationen vækker triste minder hos mig selv. Det er nemlig ikke mange år siden, at jeg selv mistede min far.

En trist tid

Min far havde været syg gennem en længere periode, og derfor var vi i familien forberedte på, at han ikke havde lang tid tilbage. Derfor var omstændighederne lidt forskellige fra min kammerats, men det gør dem ikke mindre triste. Det er hårdt at miste en forælder, og tiden efter er svær. Jeg var nødt til at holde fri et par dage, fordi jeg simpelthen ikke kunne komme ud af sengen.

Mindre overskud til ungerne

For mig var det sværeste helt klart, at mit humør og overskud var i bund. Det betød, at jeg ikke var i stand til at være der for mine børn, og det gav mig meget dårlig samvittighed. Mine børn er det vigtigste for mig, og det gør mig ked af at tænke på, at jeg havde overskud til at være nærværende i den periode.

 

Et par gode råd fra mig

Hvis jeg skal give et par gode råd, der kan hjælpe lidt, når man mister en forælder eller et andet nært familiemedlem, er det første helt klart at tale sammen i familien. Det hjalp os rigtigt meget at dele vores tanker og følelser, så vi ikke gik med dem selv.

Derudover er der mange praktiske opgaver at tage sig af – flere end man lige tror. Vi valgte at bede om professionel hjælp til den største af dem, nemlig at rydde min fars dødsbo. Det gjorde hele processen lidt nemmere, og de havde stor forståelse for vores manglende overskud. Jeg kan varmt anbefale at få hjælp fra denne virksomhed.