123a

I de kolde vintermåneder kan det være svært at holde varmen i hjemmet. Særligt i mindre lejligheder, af ældre bygninger, eller huse af gamle årgange. Men er du en af dem der bor et sted, hvor det er koldt, og det føles som om at radiatorens varme, er mere til for fuglene end dit eget hjem? Læs med her, og få tips til hvordan du holder boligen varm.

Find dit primære problem

Der kan være mange grunde til at dit hjem er koldt, men før du går igang med alle mulige løsninger, så er det essentielt, at du finder ud af hvor dit problem kommer fra. Er det radiatoren den er gal med? Er det isolering, måske det er hundekoldt oppe på loftet, og det trækker ned i boligen? Når du har fundet problemet, eller flere problemer vil det måske fikse dit problem helt. Ellers vil det måske gøre at du nu kan ordne det ved at fikse de næste problemer.

Isolering

Det kan føles som om at du skruer op for radiatoren, men alligevel bliver det ikke varmere? Først skal du gå hen og mærke på radiatoren, hvis den er meget varm, så er det fordi varmen slipper ud. Prøv at gå igennem alle dørkarme, og mærk om der er gennemtræk nogle steder. Gå også rundt til alle vinduer, her kan du lytte og mærke om det “suser” med kold luft.

Radiatoren

Der er mange ting du kan gøre med radiatoren, men vi har samlet de vigtigste for dig. Først skal du rykke alle møbler 20cm ud fra radiatoren, så de har luft. Derefter skal du sørge for at termostaten er blottet, der må ikke være noget som dækker termostatten. Du må ikke tørre tøj på radiatoren, da det altså stjæler varmen for rummet.

Pillefyr

Du kan også anskaffe dig et pillefyr, med et pillefyr kan du energivenligt opvarme huset.