123a

Når dit barn er helt lille, er det hårdt fordi du hele tiden skal underholde det. Du skal hele tiden være over det, og de kan ikke lave meget selv, så det kræver lidt ekstra at vore forældre i den alder.

Det kan derfor også virke lidt som en gave, når dit barn begynder at kunne passe sig selv lidt ved at sidde med en bog, eller måske en meget omdiskuterede iPad, for hvor længe må barnet sidde med såden en, og hvad skal grænserne være.

Vi lavede den fejl, at vi ikke satte de store grænser, fordi den yngste ikke rigtig viste interesse for den lille maskine, og den var kun spændende i et minut af gangen, så vi tænkte ikke mere over det.

Den tid er dog ovre nu, og afhængigheden er mere eller mindre blevet en realitet og raseriet indtræffer, når han ikke må få en iPad i hånden er der garanti for skrig og skrål.

Så hvis du overvejer om du skal introducere en iPad eller ej, som et lille afbræk hvor du kan få et par minutters fred, så overvej det grundigt. Det er nemlig svært at vænne dem fra det igen…

Jeg er allerede så småt begyndt at frygte den dag, hvor den ældste begynder at plage om en iPhone eller hvad der nu er på mode om et par år. Jeg læste en artikel, der sagde at gennemsnitsalderen er omkring 8 år for danske børn (læs her), så jeg har heldigvis lidt tid at løbe på endnu.

En ting er i hvert fald helt sikkert, næste gang der bliver introduceret noget nyt, så skal der begrænsinger på.