123a

Vi skal ikke mange årtier tilbage, før det var brun sovs og kartofler, der regerede i de danske køkkener. Det er dog ikke nødvendigvis tilfældet længere. I stedet har vi, takket være internettet, fået mulighed for at vende det kulinariske øje ud i den store, vide verden. I den forbindelse har vi været nødsaget til at indrømme smagfuldheden i udenlandsk mad. Særligt når smagsløgene kryber mod øst på verdenskortet får maden i hvert fald masser af smag.

Køb en sauterpande til de asiatiske retter

Skal maden være velsmagende og ikke bare stærk, kræver det dog mere end bare at finde den rette opskrift online og de fremmerede ingredienser i supermarkedet. Det kræver også det rette udstyr. For eksempel er en god sauterpande oplagt at anskaffe sig, hvis man gerne vil lave mad fra den ende af verden. En sauterpande adskiller sig nemlig mestendels fra andre pander ved at have øje sider. Du kan altså sagtens lave spejlæg på en sauterpande, den muliggør bare også, at du omryster maden ved høj varme. Derfor er en sauterpande oplagt, hvis du skal lave wok eller lignende, hvor grøntsagerne skal sauteres men beholde biddet.

Fortsæt din passion for madlavning med en støbejernsgryde

Lidt i samme boldgade kan en støbejernsgryde også vise sig at være et godt valg til fremmer mad. En støbejernsgryde er nemlig god til at holde på varmen og opvarme maden ensartet. Særligt hvis du står med en simreret, der skal opvarmes over længere tid, er en støbejernsgryde derfor et oplags valg. Det kaldes slow cooking og er netop særligt populært i det asiatiske køkken. Derudover er en støbejernsgryde i god kvalitet også robust nok til at holde i mange år fremover. Den slags udstyr er altså oplagt, når man bevæger sig uden for sin kulinariske og kulturelle komfortzone, men det er også bare godt udstyr, når der skal laves brun sovs dagen efter.