123a

Oplever du, at det til tider kan være besværligt at gøre dit barn klar til sengetid? De fleste forælder oplever, at ens barn ikke vil sove, og er fyldt med energi om aftenen. Det er med til at skabe problemer, da barnet ikke falder til ro. Du kan læser mere her, hvordan du får dit barn til at sove.

Aftenrutine

For mange børn hjælper det at have en fast aftenrutine, som gøres hver aften inden sengetid. Den faste rutine er med til at indikere overfor barnet, at det er tid til at slappe af. Skab en stille aftenrutine, hvor dit barn får børstet tænder og får nattøj på.

Der findes meget nattøj børn, og find det nattøj, som dit barn vil elske f.eks. med deres yndlingsfigur. Klik på nattøj børn, hvis du er interesseret i dette. I ny og næ kan børn gå i protest mod at få nattøj på, men nyt nattøj kan måske ændre det.

Har du et barn i skolealderen? Sørg for, at dit barn finder tøj frem aftenen før og pakker sin skoletaske. Herved skal det ikke være en stressfaktor om morgenen, hvor tingene i forvejen kan være problematiske, da alting skal hænge sammen.

Ingen elektronik, men leg

Undgå skærmtid inden sengetid, da lyset sender, signalerer til hjernen om at være på. Det betyder, at hjernen ikke får lov til at slappe af. Fjern alt elektronik efter aftensmad, og leg i stedet for sammen med dit barn.

Her har dit barn mulighed for at få forbrændt den sidste mængde energi af, og har derved lettere ved at falde i søvn. Sørg for, at dit barn har lidt tid efter legen, inden sengetid til at suge det hele til sig og komme ned i gear igen. Efterfølgende kan du putte dit barn med en sød godnat sang. Husk at holde børneværelset mørkt og køligt, da søvnen herved forbedres, og I undgår vågnenætter.