123a

Når det nu er som det er – altså at den danske sommer for alvor er dansk i år – så er det godt, at vi i vores familie er gode til at lave ting sammen, så vi får tiden til at gå uden at vi lader vejret påvirker humøret.

Jeg har faktisk nogle ganske simple råd til, hvad man som familie kan give sig til, når nu vejret ikke arter sig. Normalt ville jeg spille bold i haven med drengene eller få lavet nogle af de udendørs projekter, der er i haven. Men græsslåning og saksespark må vente lidt – for der er regn så langt øjet rækker.

Spil brætspil

Den ligger bare og samler støv vores ellers store samling af brætspil, og dem plejede vi ellers at bruge meget tid med før drengene kom til verden. Så vi har spillet Afrikas stjerne, Matador og Myretuen. Klassikere i regnvejr.

Lav mad sammen

Når det regner udenfor, er der ikke noget bedre end at finde glæde i en god madoplevelse. Og så vil jeg altså anbefale jer, at lave noget lidt mere krævende mad sammen. Du kan stadig grille i regnvejr, men man kan også lave tunge og kraftfulde retter allerede nu. Vi lavede f.eks Beef Wellington i weekenden. Med hjemmelavede fritter og en kraftfuld svampesky. Fuldstændig eminent ret og jeg havde drengene med i køkkenet det meste af eftermiddagen.

Shop amok

Min skønne hustru har en klart foretrukken beskæftigelse i regnvejret. Mens jeg laver mad som en gal, shopper hun løs. Og det er jo egentlig godt nok, for det er nu, at vi har tid til at finde de gode tilbud. Hun benytter sig meget af rabatkoder, og det er jeg jo – nærrig som jeg er – ret glad for. Denne sommer har hun brugt en del rabatkoder til Stylepit, hvor hun har gjort nogle gode køb. Hun er glad, og jeg får nyt tøj – så er alt godt.

Så kast jer ud i det – der er masser af gode familieting at lave her i sommeren. Hvad bruger i regntiden på?